Как да блокирате нежелани телефонни обаждания, съобщения и дори електронни писма

10.3.2023

В днешно време нежеланите телефонни обаждания, съобщения и електронни писма са все по-чест проблем, който ни притеснява. Независимо дали тези нежелани комуникации са комерсиални, политически или спамови, те могат да бъдат много дразнещи и изтощителни. Ако искате да се предпазите от тези нежелани контакти, има няколко прости стъпки, които можете да предприемете.

spam1.jpg

Използвайте функциите за блокиране и филтриране.

Много от съвременните телефони и електронни пощенски услуги имат функции за блокиране и филтриране, които позволяват да се настрои с кого можете да комуникирате. Например, на телефона може да се зададе блокиране на непознати номера или номера от определени области. В имейла може да се филтрират писма от конкретни адреси или с определени ключови думи в темата.

Не споделяйте своите контактни данни.

Ако искате да минимизирате количеството нежелани телефонни обаждания и имейли, е важно да обмислите внимателно на кого предоставяте своите контактни данни. Например, ако пазарувате онлайн, може да се срещнете с предложение да предоставите своя телефонен номер. Ако не виждате никаква причина да го направите, оставете го празен. Също така трябва да бъдете внимателни на кого давате своя имейл адрес или кой има достъп до вашите контактни данни в социалните мрежи.

Използването на анти-спам софтуер

Съществуват много анти-спам софтуери, които могат да ви помогнат да намалите броя на нежеланите електронни писма, които получавате. Тези програми работят като сканират вашия електронен пощенски кутия и анализират входящите съобщения, за да идентифицират спам. След това тези съобщения могат да бъдат автоматично изтрити или преместени в папката със спам. Ако имате проблем със спам електронните писма, може да бъде полезно да се обмисли използването на такъв софтуер.

Бъдете внимателни при кликване върху връзки и отваряне на прикачени файлове.

Не винаги съобщенията могат да съдържат връзки или приложения, които могат да бъдат опасни за вашия компютър или телефон. Тези връзки могат да водят до уеб страници, които съдържат зловреден софтуер или фишинг страници, които могат да получат вашата лична информация. Приложенията могат да съдържат вируси или зловреден софтуер, който може да повреди вашия компютър. Затова е важно да бъдете внимателни и никога да не отваряте връзки или приложения от непознати източници.

Следете своите акаунти

Важно е редовно да следите вашите профили като банкови сметки или профили в социални мрежи, за да намалите риска от кражба на идентичност или фишинг атаки. Ако откриете необичайна активност, като непознати транзакции на вашата банкова сметка или публикации в социалните мрежи, които не сте създали, трябва незабавно да го съобщите и да предприемете мерки за защита на профилите си.

 

spam2.jpg

Общо казано, има много начини да намалим броя на нежеланите телефонни обаждания, съобщения и имейли, които получаваме. Ако бъдем внимателни при споделянето на нашите контактни данни и използването на наличните функции за филтриране и блокиране, можем да намалим броя на нежеланите комуникации, които ни пречат и дразнят. Освен това, ако бъдем внимателни при кликването на връзки и отварянето на приложения и редовно следим нашите профили, можем да намалим риска от кражба на идентичност и фишинг атаки.

Кейсове и флип калъфи за смартфон - CaseLand > Блог > Как да блокирате нежелани телефонни обаждания, съобщения и дори електронни писма
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >
 
 
Loading...

Подобни продукти

номериране на страници

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >